welcome :x

miercuri, 3 iunie 2020

Azi livrez dragoste


Azi livrez dragoste în ediţie limitată. Ce trebuie să faci? Prima dată trebuie să pregăteşti cu multă grijă şi atenţie pachetul. Pune într-o cutie o bucăţică de suflet, aşaz-o cu grijă, dacă este nevoie împacheteaz-o, pune-i puf sau folie cu bule pentru protecţie. Sufletul este foarte fragil, şi cea mai mică atingere îl poate zgâria iremediabil. Da, este tare dificil să împachetezi şi să dăruieşti o bucăţică din suflet, nu oricine poate. Sufletul este cea mai de preţ comoară a omului. Fără el, am fi nimic şi nimeni. Trebuie să ştim ceea ce trebuie să facem pentru a-l creşte, pentru a-l cultiva corespunzător. Suflete mari nu se găsesc la orice pas, de aceea atunci când sunt găsite trebuie preţuite la maximă intensitate. Dacă te-ai decis să oferi cuiva o parte din sufletul tău, nu ezita să mă anunţi, azi livrez bucăţi de suflet. Le livrez necunoscuţilor. Am pentru toată lumea câte un colet, dar interiorul coletului, va ajunge doar la cei mai norocoşi. Sufletul nu ajunge la oricine, chiar dacă uneori, ne dorim să îl livrăm neambalat, pe tavă, gata să fie servit.
Bucăţile de suflet, uneori chiar fărămiţe, ajung la cei care ştiu să descifreze priviri şi să citească zâmbete. Nu ţi s-a întâmplat niciodată să te electrocuteze un zâmbet sau să simţi direct în inimă săgeata unei priviri? Acela a fost momentul în care ai dăruit o fărâmă din sufletul tău sau mai mult..poate chiar că ai şi primit o bucată din sufletul cuiva fără ca tu să îţi dai seama.
Ai terminat de ambalat? Nu uita să îi pui o fundă mare, mov roşie. Sufletul nu are nicio nuanţă, nicio culoare, el străluceşte chiar dacă afară nu e soare. Nu uita că el locuieşte pe strada Speranţei, chiar dacă tu le-ai aruncat la coşul de gunoi pe toate. A mai păstrat una în buzunarul unei haine vechi, şifonate, din fundul dulapului.
Acum lasă-mi mie pachetul şi tu zâmbeşte-i lumii, zâmbeşte-i vieţii, ai renunţat de bunăvoie la partea de suflet în care se afla un el. Cineva are nevoie de el, tu nu mai ai. Mă bucur tare că îl dăruieşti chiar astăzi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu